Uneken vertrekt: Jong PSV kan na dit seizoen op zoek naar nieuwe trainer

Uneken vertrekt: Jong PSV kan na dit seizoen op zoek naar nieuwe trainer

Gepubliceerd: maandag 4 januari 2021 om 09:08ma 04-01-2021 om 09:08

Laatste update: maandag 4 januari 2021 om 09:18ma 04-01-2021 om 09:18

Peter Uneken is na dit seizoen niet meer de trainer van Jong PSV. De oefenmeester heeft zelf de beslissing genomen om afscheid te nemen en hoopt op 'een volgende stap in zijn loopbaan'.

Dat maakt PSV via officiële kanalen bekend. Uneken is bezig aan zijn zevende seizoen bij de club uit Eindhoven, waarvan vier bij Jong PSV (eerst als assistent). "Ik heb bij PSV de kans gehad om me geleidelijk te ontwikkelen als trainer en ben er blij mee dat ik die ruimte heb gekregen", geeft Uneken aan in een reactie op de clubwebsite. "Jong PSV is een team met een bijzondere dynamiek, heb ik de afgelopen vier jaar ervaren. We spelen profvoetbal, maar we zijn ondergeschikt aan de A-selectie."

Uneken is trots op wat er de laatste jaren is neergezet bij Jong PSV. "Het gaat om opleiden, dat staat altijd voorop. En dat is hartstikke goed. De opleiding van PSV staat als een huis. In mijn ploeg hebben dit seizoen, waarin we pas halverwege zijn, al zes spelers hun debuut gemaakt in het betaald voetbal. Deze winterstop is Yorbe Vertessen doorgestroomd naar de A-selectie. Op zulke momenten zijn we op de PSV Academy hartstikke trots, want die doorstroming, daar draait het om."

Technisch manager John de Jong heeft respect voor de beslissing van Uneken. "Peter heeft jarenlang uitstekend werk voor PSV verricht. We wensen hem alle goeds voor de toekomst."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws