Onrust verwacht bij Feyenoord en Ajax: 'Zou tot uitbarsting kunnen komen'

Onrust verwacht bij Feyenoord en Ajax: 'Zou tot uitbarsting kunnen komen'

04-01-2021 09:35
91

Pierre van Hooijdonk denkt dat het bij Feyenoord en Ajax na de winterstop onrustig kan worden. Zo ziet de NOS-analist dat de relatie tussen Dick Advocaat en Frank Arnesen niet optimaal is. Mochten de resultaten bij Ajax achterwege blijven, verwacht Van Hooijdonk dat de kritiek op Ten Hag aanzwengelt.

Van Hooijdonk gaat in eerste instantie in op de ontstane situatie bij Feyenoord. "Advocaat en Frank Arnesen botsen", stelt de analist in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Niet voor niets heeft Dick tussen de regels door al wat steekjes uitgedeeld vanwege zijn kwalitatief te povere selectie. Juist, denk ik, omdat Arne Slot ongetwijfeld toezeggingen zullen zijn gedaan dat hij wél goed materiaal krijgt. Dat zou wel eens tot een uitbarsting kunnen komen."

"Al geloof ik dat het bij Ajax eerder onrustig wordt", richt Van Hooijdonk zijn aandacht vervolgens op de club uit Amsterdam. "Ik vind dat je het Ten Hag mag aanrekenen dat Ajax de haalbare Champions League-poule niet is doorgekomen. Beleeft hij een matige januarimaand en boekt hij onverhoopt geen Europees succes, dan kan de kritiek wel eens te heftig worden. Dan duiken degenen die hem 'dat boertje uit Twente' vinden er gelijk weer op."

"Je moet je de vraag stellen: was Hakim Ziyech de meesterstrateeg van Ajax of was/is dat Ten Hag? Ik zeg Ziyech. Dat blijkt dit seizoen wel, nu het voetbal beduidend minder is. Een vertrek bij Ajax zou daarom goed zijn voor Ten Hag. Vanwege de slechtere prestaties in Europa én omdat zijn imago van boertje hem blijft achtervolgen. In het buitenland heeft hij dat stigma niet."