'Of Ajax hier volgend seizoen op bezoek komt? Laten we realistisch blijven, zeg'

'Of Ajax hier volgend seizoen op bezoek komt? Laten we realistisch blijven, zeg'

Gepubliceerd: maandag 4 januari 2021 om 10:29ma 04-01-2021 om 10:29

Almere City waakt ook na de 1-0 zege op directe concurrent De Graafschap voor euforie. De club uit Flevoland staat nu acht punten los van de ploegen die hen van een directe promotieplaats af kunnen houden en de Eredivisie komt daardoor steeds dichterbij.

Door een late goal van Thomas Verheydt pakte Almere tegen de verhouding in de drie punten in het eigen Yanmar Stadion. Aanvoerder Ryan Koolwijk wil echter nog niet te hard van stapel lopen. "Ajax hier op bezoek komend seizoen?", herhaalt hij de vraag van de journalist van het Algemeen Dagblad. "Zo ver is het nog lang niet. Laten we een beetje realistisch blijven, zeg. We zijn nog niet eens halverwege de competitie."

Toch kan ook de ervaren middenvelder niet ontkennen dat zijn ploeg er boven verwachting goed voor staat. Almere, dat nog nooit in de Eredivisie actief was, moet in de laatste 20 wedstrijden van het seizoen een voorsprong van acht punten op De Graafschap en NAC zien te verdedigen. Als dat lukt speelt de formatie van trainer Ole Tobiasen volgend jaar in de Eredivisie. "Op dit moment willen we elke dag wel voetballen", zegt de Deens oefenmeester. "We zitten in de flow."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws