'Als ik fit was gebleven had ik misschien nog beter kunnen worden bij PSV'

'Als ik fit was gebleven had ik misschien nog beter kunnen worden bij PSV'

04-01-2021 12:29 Laatste update: 12:55
12

Abel Tamata denkt nog wel eens met weemoed terug aan zijn periode bij PSV. De linksback leek zich tot vaste basisspeler van de Eindhovenaren op te kunnen gaan werken, maar raakte zwaar geblesseerd en zegt tegenover VoetbalPrimeur dat het anders had kunnen lopen als hij fit was gebleven.

In oktober 2011 brak Tamata zijn kuitbeen en dat bleek een keerpunt in de carrière van de verdediger uit Bergen op Zoom te zijn. "Pieters was toen mijn concurrent en als ik speelde deed ik dat in zijn plaats", vertelt Tamata tegenover deze website. "Toen Erik geblesseerd raakte kreeg ik zelfs mijn plekje in de basis, maar toen brak ik mijn kuitbeen en was mijn seizoen naar de knoppen."

Zijn verrassende vervanger deed het naar behoren, weet ook Tamata. "Door de blessures van Pieters en mijzelf kwam Jetro Willems erin en die deed het heel goed. Dat veranderde de situatie wel voor mij. Ik kijk altijd vooruit, maar als je het toch achteraf bekijk denk je: als ik fit was gebleven had ik misschien een andere carrière gehad of had ik nog beter kunnen worden bij PSV."

Ondertussen is de 30-jarige Tamata gestopt met voetballen, maar als hij langs het Philips Stadion loopt voelt hij nog altijd wat hij vroeger ook voelde. "Je droomt ervan om hier te slagen en te mogen spelen. Dit is een podium voor jongens uit de jeugd en zo zie ik dat nog steeds. Een plek waar mooie wedstrijden worden gespeeld."

Check hieronder het hele item met Tamata!