'Goed nieuws Feyenoord: aanwinst Pratto vermoedelijk inzetbaar tegen Sparta'

'Goed nieuws Feyenoord: aanwinst Pratto vermoedelijk inzetbaar tegen Sparta'

04-01-2021 14:18
73

Feyenoord-trainer Dick Advocaat kan aankomend weekend vermoedelijk al een beroep doen op aanwinst Lucas Pratto. Zijn ploeg speelt zondag op het kunstgras van Sparta Rotterdam en de medische testen hebben uitgewezen dat Pratto fit genoeg is om te starten.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Dat er op kunstgras gespeeld wordt, maakt Pratto niets uit. Tijdens de onderhandelingen werd er, vanwege de kunstgrasvelden in Nederland, al gevraagd naar de ervaringen van de spits met de ondergrond. Pratto stelde de beleidsbepalers van Feyenoord gerust: hij speelde in zijn tijd bij het Braziliaanse São Paulo vaak op nepgras en heeft er geen problemen mee.

In de eerste seizoenshelft moest Advocaat noodgedwongen vaak Bryan Linssen opstellen in de spits. Dat werd geen succes: de aanvaller zocht naar zijn vorm en lijkt beter te functioneren vanaf de flanken. De fysieke gesteldheid van Nicolai Jörgensen blijft daarnaast een vraagteken. Wel lijkt Luis Sinisterra, die voor de winterstop weer minuten maakte na een zware knieblessure, zo goed als de oude.