Van Ginkel geeft inkijkje: 'Uiteindelijk kom je erachter dat het echt je ding is'

Van Ginkel geeft inkijkje: 'Uiteindelijk kom je erachter dat het echt je ding is'

04-01-2021 16:32
45

Marco van Ginkel nadert zijn rentree bij PSV. De middenvelder speelde ruim tweeënhalf jaar geleden zijn laatste wedstrijd en staat te trappelen om weer te beginnen.

Van Ginkel (28) zit in de laatste fase van zijn lange revalidatie. Kort voor de jaarwisseling trainde hij weer volledig mee met de groep: een terugkeer in de wedstrijdselectie van PSV kan niet meer lang uitblijven. "Het gaat goed met de knie, we zijn goed bezig. De laatste twee weken doe ik weer alles mee met de groep", vertelt hij aan ESPN.

"Nu ik weer zo dichtbij ben, begint het wel weer te kriebelen", erkent Van Ginkel, die door PSV wordt gehuurd van Chelsea. "De afgelopen twee weken heb ik stappen gezet en nu moet ik de stap zetten naar de wedstrijden toe."

Van Ginkel is bezig aan zijn vierde (!) termijn bij PSV. De vorige drie periodes waren zeer succesvol voor zowel speler als club. "Ik ben heel goed begeleid door PSV. Het is heel lang geleden dat ik heb gevoetbald, er is veel gebeurd."

Aan stoppen dacht hij naar eigen zeggen niet, ook al speelde de middenvelder sinds mei 2018 geen wedstrijd meer. "Uiteindelijk kom je erachter dat voetbal echt je ding is. Dat vuurtje is altijd blijven branden en dat gaat het voorlopig ook nog wel doen. Als je zo dichtbij bent, weet je dat je niet alles voor niks hebt gedaan."