Sibon kritisch op Botman: 'Z'n opleiding bij Ajax gehad, hij kan daar in groeien'

Sibon kritisch op Botman: 'Z'n opleiding bij Ajax gehad, hij kan daar in groeien'

04-01-2021 19:45 Laatste update: 05-01-2021 09:54
21

Gerald Sibon hoopt dat OSC Lille-verdediger Sven Botman binnenkort de kans krijgt om op een hoger niveau zijn kwaliteiten te kunnen tonen. De oud-Ajacied, die regelmatig in verband gebracht wordt met diverse topclubs uit Europa, moet volgens Sibon nog wel wat meer brengen in balbezit.

Sibon weet dat Botman, na een goed seizoen bij sc Heerenveen en een zeer sterk halfjaar bij Lille, op de radar staat van vele topclubs. De oud-spits van de Friezen hoopt van harte dat Botman zijn potentie ook op een hoger niveau waar kan maken, vertelt hij in de podcast Radio Camataru.

"In die landen word je er gewoon min of meer op afgerekend of je goed kunt verdedigen of niet. Kun je spitsen uitschakelen? In Frankrijk is dat nog meer dan in Nederland en in Engeland zeker, bij Liverpool en dat soort teams."

In balbezit moet de twintigjarige verdediger nog stappen gaan zetten om mee te komen op een hoger niveau, vindt Sibon. "Daar zul je aan de bal toch wat extra's moeten brengen. Botman is nog niet zo oud en kan daar denk ik nog wel in groeien. Hij heeft z'n opleiding bij Ajax gehad, dus dat zal niet erg onder de maat liggen", denkt Sibon.

Sibon denkt dat dat voetballende vermogen wel het verschil gaat maken voor Botman. "Ik hoop dat hij dat kan en het tempo en handelingssnelheid heeft. Maar ook het cognitieve vermogen om zich snel aan te passen", besluit de oud-spits zijn verhaal.