Jong Utrecht verslaat FC Den Bosch, benauwde zege Roda in Alkmaar

04-01-2021 23:20 Laatste update: 23:14
23

Jong FC Utrecht klimt op de ranglijst dankzij een 3-1 zege op FC Den Bosch, dat negentiende staat in de Keuken Kampioen Divisie. Bij Utrecht maakte Ruben Kluivert zijn eerste goal in het betaalde voetbal.

Jong Utrecht - Den Bosch 3-1
Utrecht nam op Zoudenbalch in een tijdsbestek van drie minuten afstand van Den Bosch. De 1-0 kwam van Oussama Alou en drie minuten later maakte Hicham Acheffay al de 2-0 voor de ploeg van Ab Plugboer. Acheffay gaf ook al de assist bij de goal van Alou. Den Bosch was met een wereldgoal van Paco van Moorsel nog dicht bij een comeback, maar Kluivert verdubbelde de voorsprong weer.

Jong Utrecht stijgt drie plaatsen en is de nieuwe nummer dertien in de Keuken Kampioen Divisie. Den Bosch (19e) staat in punten gelijk met hekkensluiter FC Dordrecht.

Jong AZ - Roda JC 0-1
Roda JC is het voetbaljaar begonnen met een moeizame zege op bezoek bij laagvlieger Jong AZ. De beloftenploeg uit Alkmaar voetbalde gedurende de hele wedstrijd leuk mee, maar wist in tegenstelling tot de bezoekers uit Kerkrade het net niet te vinden. Roda, dat tien minuten na rust op voorsprong kwam, voetbalde niet groots, maar neemt wel de volle buit mee terug naar Limburg.

Voor rust ontketende zich een gelijkopgaande strijd in Alkmaar. Beide ploegen creërden aardig wat kansen, maar tot doelpunten leidde dit niet. Roda-middenvelder Erik Falkenburg probeerde het in het eerste bedrijf, geïnspireerd op de wereldgoal tijdens Helmond Sport-FC Dordrecht, vanaf de middenlijn. Jong AZ-goalie Sem Westerveld, de zoon van Sander Westerveld, bleek echter goed bij de les en tikte de bal over.

Na rust schakelde de ploeg van Jurgen Streppel een tandje bij. Rechtsback Stefano Marzo werd bij een corner compleet over het hoofd gezien door de defensie van de Alkmaarders, maar schoot wild en hard over vanuit een volley. Even later was het toch raak. Thijmen Goppel reageerde attent op een slappe inspeelpass en wist middels een slimme voorzet de kleine Patrick Pflucke te bereiken. De Duitser mocht ongehinderd raak koppen bij de tweede paal: 0-1.

In het verloop van de tweede helft probeerde Jong AZ wel op gelijke hoogte te komen, maar kwam het in aanvallend opzicht net tekort om aanspraak te maken op een punt of meer. De jonge ploeg kreeg wel kansen, maar de bezoekers hielden stand. Roda stijgt door de zege naar plaats tien op de ranglijst, Jong AZ blijft de nummer achttien van de Keuken Kampioen Divisie.