'Race tegen de klok' voor geblesseerde Neres: Ze hopen dat hij het zondag redt

'Race tegen de klok' voor geblesseerde Neres: "Ze hopen dat hij het zondag redt"

05-01-2021 07:38
63

Ajax weet nog niet of het tijdens de kraker tegen PSV van zondag kan beschikken over David Neres. De Braziliaanse vleugelaanvaller ontbrak tijdens de training van maandag: volgens Voetbal International-hoofdredacteur Freek Jansen wacht hem een 'race tegen de klok'.

Neres liep op 1 december een enkelblessure op tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Liverpool en moest de laatste zes wedstrijden van het jaar 2020 missen. Of hij op tijd is klaargestoomd voor de topper tegen PSV, is dus nog maar de vraag. "Het laatste wat ik heb meegekregen: dat is wel echt een race tegen de klok", aldus Jansen maandagavond in het ESPN-programma Voetbalpraat.

Neres kampt nog steeds met de naweeën van de 'lelijke enkelblessure' die hij op Anfield opliep. "In het begin hadden ze wel het idee dat hij snel terug zou zijn. Maar het duurde toch lang. Hij is ook nog naar Brazilië geweest. Vandaag (maandag, red.) is hij nog op de club geweest en ze hopen dat hij het zondag redt. Maar het is nog te vroeg in de week om daar iets zinnigs over te zeggen."

Noussair Mazraoui en Mohammed Kudus trainden maandag wél mee en lijken zondag ook weer te kunnen spelen. De kraker tussen de nummers één en twee op de ranglijst – het onderlinge gat bedraagt één punt – begint zondag om 16.45 uur.