Frustraties bij Liverpool en Klopp over Man United: Ik weet niet hoe dat kan

Frustraties bij Liverpool en Klopp over Man United: "Ik weet niet hoe dat kan"

05-01-2021 09:59 Laatste update: 11:32
65

Liverpool haalt waarschijnlijk géén vervanger voor Virgil van Dijk. Dat stelt manager Jürgen Klopp na de nederlaag tegen Southampton (1-0). Clubicoon Jamie Carragher noemt het 'cruciaal' dat de kampioen van Engeland wel in actie komt.

Liverpool kampt sinds het wegvallen van Van Dijk met problemen in de achterhoede: Fabinho is eigenlijk een controlerende middenvelder, maar is noodgedwongen een vaste waarde als centrumverdediger. Volgens Carragher is het dan ook 'echt cruciaal' voor Liverpool om zich te roeren op de winterse transfermarkt.

Klopp gaat daar niet in mee. "We moeten niet vergeten dat we het een half jaar geleden nog hadden over hoe zwaar voetbalclubs worstelen met de coronacrisis", aldus de Duitse manager in de Engelse pers. "Godzijdank konden we doorgaan. Maar het is nog steeds niet het moment om met geld te strooien. Niet voor ons, in ieder geval."

"Ik weet niet precies hoe dat is bij andere clubs maar wij moeten heel voorzichtig zijn en de situatie serieus nemen. Dus ik weet niet of we iets kunnen doen in januari", besluit Klopp, die maandagavond overigens aan de bel trok over het aantal penalty's dat Liverpool niét en Manchester United wél krijgt. "Ik hoor nu dat Manchester United in twee jaar meer strafschoppen heeft gekregen dan ik in vijfenhalf jaar... Ik weet niet hoe dat kan."