Feyenoord stuurt Hendriks (19) naar 'grootste club van Keuken Kampioen Divisie'

Feyenoord stuurt Hendriks (19) naar 'grootste club van Keuken Kampioen Divisie'

Gepubliceerd: dinsdag 5 januari 2021 om 10:44di 05-01-2021 om 10:44

Feyenoord neemt tijdelijk afscheid van Ramon Hendriks. De negentienjarige verdediger krijgt de kans om in de tweede seizoenshelft vlieguren te maken bij NAC Breda.

NAC huurt Hendriks tot de zomer van Feyenoord. De talentvolle verdediger uit Hendrik-Ido-Ambacht speelt sinds 2017 in de jeugdopleiding van de Rotterdamse topclub en was dit seizoen aanvoerder van Feyenoord O21. Hendriks, die in totaal 32 jeugdinterlands speelde, staat nog tweeënhalf jaar onder contract.

"Voor mij is het fantastisch", reageert Hendriks op zijn huurtransfer. "NAC is naar mijn mening de grootste club van de Keuken Kampioen Divisie met mooie en sfeervolle supporters. Ik ben dan ook erg blij om de overstap te maken. Ik ben een fysiek sterke en snelle verdediger die graag wil voetballen. Het is een uitdaging die ik graag aan ga, met name om mij te laten zien op een hoger niveau."

Ook trainer Maurice Steijn is gelukkig. "We waren nog op zoek naar een linksbenige, centrale verdediger, deze hebben we nu gevonden in de persoon van Ramon", zegt hij. "Ramon is een fysiek sterke verdediger met snelheid. Met name in de opbouwfase is het goed om een rechtsbenige, rechter centrale te hebben en een linksbenige, linker centrale."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws