'Chelsea broedt op opvolging Lampard: vier kandidaat-managers op schaduwlijst'

'Chelsea broedt op opvolging Lampard: vier kandidaat-managers op schaduwlijst'

05-01-2021 11:06
63

Chelsea heeft de schaduwlijst voor de opvolging van Frank Lampard klaar. Dat meldt The Independent dinsdagochtend. De manager ligt onder vuur na een desastreuze decembermaand.

Chelsea gaf in de zomer een kwart miljard euro uit aan nieuwe speler, waaronder Hakim Ziyech, Timo Werner en Kai Havertz. Na zeventien wedstrijden staat de teller echter op slechts 26 punten. Het zorgt voor grote druk op Lampard. In Engeland wordt al gespeculeerd over de mogelijke opvolgers van de 42-jarige manager.

Wedden

Meer odds

Volgens The Independent staan vier kandidaat-managers op het lijstje: Thomas Tuchel (ontslagen bij Paris Saint-Germain), Massimiliano Allegri (clubloos), Brendan Rodgers (Leicester City) en Ralph Hasenhuttl (Southampton). Het viertal geldt als optie als Lampard zijn congé krijgt.

Chelsea-eigenaar Roman Abramovich lijkt de kroonprins van het Britse trainersgilde nog even de tijd te geven. In het Abramovich-tijdperk presteerde geen enkele manager zo matig als Lampard. De steenrijke Rus staat erom bekend dat hij managers relatief snel ontslaat, zo weten onder meer Antonio Conte, Andre Villas-Boas en Maurizio Sarri.