De Mos tipt 'speler van de buitencategorie' bij Ajax: 'Neem dat maar van mij aan'

De Mos tipt 'speler van de buitencategorie' bij Ajax: 'Neem dat maar van mij aan'

05-01-2021 11:57
98

Ronald de Boer en Aad de Mos zien Ajax als favoriet voor de landstitel. De ploeg van trainer Erik ten Hag speelt zondag de eerste topper van het seizoen, thuis tegen PSV. Aan het einde van de rit gaat titel weer naar Amsterdam, verwachten de analisten.

De Boer vindt dat Ajax het aan zijn stand verplicht is om kampioen te worden. "Ook gezien de aankopen", stelt hij in de VARAGids. "Bij vlagen is het heel goed, maar ik heb nog steeds het gevoel dat Erik ten Hag nog niet zijn vaste elftal heeft. De spitspositie is niet helemaal duidelijk, het centrum van de verdediging is kwetsbaar. Toch hebben ze genoeg kwaliteit om kampioen te worden."

De Mos
Ajax staat ook bovenaan bij De Mos. "Ajax heeft de meeste ervaring en vastigheden in de ploeg, door de kern van de selectie en de aanwezigheid van de trainer. Toch is het me niet meegevallen. Ajax ontgoochelde in de Champions League, maakte veel fouten. Maar als je naar het spelersmateriaal kijkt, blijven ze favoriet voor het kampioenschap."

De Mos tipt drie spelers van de Amsterdammers. "In Antony en Ryan Gravenberch hebben ze spelers uit de buitencategorie. En Kenneth Taylor wordt dat ook, neem dat maar van mij aan. Schitterend linkerbeen."