'Onbegrip over reserverol na Slot-ontslag: vertrek bij AZ mogelijk in de maak'

'Onbegrip over reserverol na Slot-ontslag: vertrek bij AZ mogelijk in de maak'

05-01-2021 12:14
121

Het is niet uitgesloten dat Albert Gudmundsson deze maand vertrekt bij AZ. De IJslandse aanvaller vindt het 'onbegrijpelijk' dat hij weer zijn plek kwijt is, meldt het Noordhollands Dagblad.

Gumdundsson (23) kwam dit seizoen geregeld in actie en kreeg zelfs enige tijd de voorkeur boven Myron Boadu in de punt van de aanval. Het vertrek van trainer Arne Slot pakte echter niet goed voor hem uit. Het Noordhollands Dagblad schrijft dat Gudmundsson het 'onbegrijpelijk' vindt dat hij weer uit de gratie is. Als gevolg van die onvrede werd hij vlak voor de winterstop uit de selectie gezet.

De verwachting is dat Gudmundsson open zal staan voor een vertrek. Max Huiberts, technisch directeur van AZ, laat bovendien niet blijken dat hij de IJslandse international koste wat kost wil behouden. "Het is nu rustig, maar als clubs belangstelling hebben zullen we in gesprek gaan", aldus Huiberts. In zijn algemeenheid: "Het is op dit moment rustig, maar het zou kunnen dat spelers die minder speeltijd hebben gehad, willen vertrekken - al dan niet tijdelijk."