Vitesse strikt 'groot talent': Oranje-jeugdinternational komt over van RB Leipzig

Vitesse strikt 'groot talent': Oranje-jeugdinternational komt over van RB Leipzig

05-01-2021 12:55
86

Amper een half uur na de komst van de Kroatische jeugdinternational Dominik Oroz heeft Vitesse ook de tweede winteraanwinst binnen: Noah Ohio wordt gehuurd van RB Leipzig. Hij tekent op zijn achttiende verjaardag (16 januari) voor anderhalf seizoen.

Ohio is een jeugdinternational van Nederland en Engeland, die vanuit de jeugd van amateurclub FC Almere de stap naar Manchester United maakte. Via de academie van Manchester City belandde hij in 2019 bij RB Leipzig. De komende anderhalf jaar speelt Ohio op huurbasis bij Vitesse.

Wedden

Meer odds

"Ik denk dat ik uitstekend tot mijn recht kan komen bij Vitesse", reageert Ohio op de Vitesse-site. "Zowel de manier van spelen als de faciliteiten zijn perfect om mij verder te ontwikkelen. Ik ben nog jong, maar brand van de ambitie. Ik heb er zin in om iedereen te laten zien wat ik in huis heb."

Net als bij Oroz komt Ohio uit het Red Bull-netwerk van technisch directeur Johannes Spors. "Noah wordt alom gezien als een groot talent. Met zijn snelheid en kracht bezit hij belangrijke wapens die een team onvoorspelbaar en beter kunnen maken. Tegelijkertijd is het een jonge speler, die we de tijd gunnen om zich op te trekken aan het niveau. We vertrouwen erop dat hij op termijn absoluut zijn stempel kan drukken op het team."