Traoré kreeg wake-up call van De Ligt: Toen besefte ik hoe groot de stap was

Traoré kreeg wake-up call van De Ligt: "Toen besefte ik hoe groot de stap was"

05-01-2021 14:32 Laatste update: 14:35
17

Ajax-spits Lassina Traoré werd op 24 oktober plots wereldnieuws, na zijn vijf doelpunten tijdens de met 0-13 gewonnen wedstrijd tegen VVV-Venlo. Aan deze explosie van doelpunten ging echter een traject van vallen en opstaan vooraf, vertelt hij in een interview met de FIFA-site.

De spits uit Burkina Faso kwam begin 2019 – na een stageperiode in Amsterdam – over van Ajax Cape Town, Ajax' toenmalige zusterclub uit Zuid-Afrika. Tijdens één van zijn eerste trainingen stond hij tegenover Matthijs de Ligt. "Hij zat er bovenop bij mij, bij wijzen van spreken tot op mijn onderbroek", blikt Traoré terug. "Hij was net zo sterk als ik en bovendien razendsnel. Alle ballen pakte hij van mij af. Dat zou nu heel anders gaan, maar toen besefte ik hoe groot de stap was en hoe hard ik zou moeten werken."

Traoré kwam achteraf gezien op precies het juiste moment binnen bij Ajax: de A-selectie was op dat moment bezig met een zegetocht in de Champions League en zou uiteindelijk zelfs bijna de finale halen. "Dat was ongelooflijk. Mijn eerste seizoen was moeizaam, maar ik ben er trots op dat ik dit avontuur van dichtbij mee heb mogen maken."