Fein kaart cruciale reden voor komst naar PSV aan: 'Dat is ontzettend belangrijk'

Fein kaart cruciale reden voor komst naar PSV aan: 'Dat is ontzettend belangrijk'

Gepubliceerd: dinsdag 5 januari 2021 om 15:53di 05-01-2021 om 15:53

Laatste update: dinsdag 5 januari 2021 om 16:09di 05-01-2021 om 16:09

Adrian Fein werd 'direct verliefd' toen hij het Philips Stadion voor het eerst in levende lijve zag. Dat Roger Schmidt trainer is van de Eindhovenaren, was een andere belangrijke reden voor zijn komst.

"Eerlijk gezegd werd ik direct verliefd bij het zien van de stad en het stadion", vertelt Fein in gesprek met De PSV Supporter. Een andere belangrijke reden voor de komst van Fein naar PSV, is dat landgenoot Schmidt trainer is. "Dat Schmidt hier trainer is, is natuurlijk ook ontzettend belangrijk. Iedere Duitser die ook maar een beetje het voetbal volgt, kent Roger Schmidt, zijn reputatie en filosofie. Ik ben vooral ontzettend blij om hier te zijn en hoop samen met het team geschiedenis te gaan schrijven." 

Drie maanden geleden vertrok Fein naar PSV, dat hem huurt van Bayern München met een optie tot koop. De Duitse jeugdinternational moest wel even wennen in Nederland. "Ik heb natuurlijk wat tijd nodig gehad me aan te passen en vooral te wennen hier", zegt Fein. Hij vindt het prettig dat bij PSV meerdere spelers ook uit Duitsland komen. "Het is fijn hier landgenoten te hebben met wie ik gewoon in het Duits kan communiceren, maar ik ben ook van plan om samen met mijn vriendin Nederlands te leren om het aanpassen makkelijker te maken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws