Gravenberch heeft grootse plannen in 2021: 'Mensen hebben vaak kritiek op Ajax'

Gravenberch heeft grootse plannen in 2021: 'Mensen hebben vaak kritiek op Ajax'

05-01-2021 18:03
35

Ryan Gravenberch brak in 2020 definitief door in de hoofdmacht van Ajax en hoopt zijn ontwikkeling in 2021 voort te zetten. De middenvelder droomt van een vaste plek bij het Nederlands elftal en stelt een aantal doelen voor dit seizoen.

"Twee jaar geleden kwam ik er pas net bij. Mensen kijken nu anders naar me. Nu ben ik meer een mannetje", begint Gravenberch voor de camera van Ajax TV. De middenvelder steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken: hij hoopt een vaste plek bij Oranje te bemachtigen. "Ik zat er tot nu toe één keer bij, dus het is zeker realistisch. Je komt er met andere spelers op het veld te staan, spelers die je alleen op tv ziet. Alleen maar mooi, je kan er veel van leren."

Het grote doel voor dit seizoen is echter het realiseren van de dubbel met Ajax, zo geeft Gravenberch aan. "Dat lijkt me duidelijk, daar gaan we sowieso voor. Mensen hebben vaak kritiek op Ajax als het even niet loopt. Omdat Ajax een topclub is." Ajax had in december moeite om de wedstrijden 'af te maken'. Reden genoeg voor Gravenberch om een volgende doel te stellen: meer doelpunten maken. "Ik sta nu op twee, moet meer zoeken naar het doel. Nog zes dit seizoen, daar ga ik voor."