'EK-wedstrijden mogelijk voor volle Arena dankzij sneltests en vaccinatie'

'EK-wedstrijden mogelijk voor volle Arena dankzij sneltests en vaccinatie'

05-01-2021 20:15 Laatste update: 22:40
209

De KNVB wil in samenwerking met de Eredivisie CV en de Coöperatie Eerste Divisie een strikt deurbeleid gaan hanteren bij voetbalwedstrijden. Op die manier hopen ze fans zo snel mogelijk terug in de stadions te kunnen krijgen.

Als de overheid bezoek aan publieksevenementen toestaat, kan het voetbal snel schakelen om de stadions vol te krijgen. "In aanloop daar naartoe werken we binnen het profvoetbal alvast aan een hybride overgangsmodel, waarin vaccinatie en coronatesten naast elkaar zullen bestaan", zegt een woordvoerder van de KNVB tegen De Telegraaf.

Omdat de laatste speelronde van dit seizoen op 16 mei gepland staat lijkt het er op dat er dit seizoen niet meer voor een uitverkocht stadion gespeeld kan worden, maar bij het EK in de zomer zou dat wel kunnen. Wellicht kunnen gevaccineerde fans en supporters die een negatief sneltestresultaat kunnen overleggen dan de stoeltjes vullen, schrijft de ochtendkrant.

Daarna kan de start van het volgend seizoen naar alle waarschijnlijkheid voor volle stadions plaatsvinden, als de vaccinatiestrategie van de regering gehaald wordt. Een harde datum is er nog niet, want eerst moet er een advies van de Gezondheidsraad aan het kabinet komen. Dat wordt halverwege januari verwacht. "Dan zal misschien blijken hoe frequent testen en vaccinatie toegang kunnen bieden tot sociale en economische activiteiten in de samenleving", klinkt het.