TOP Oss weerhoudt Ajax-talenten van scoren en wint voor de vijfde keer op rij

05-01-2021 20:49 Laatste update: 22:53
58

Voor de vijfde achtereenvolgende keer heeft TOP Oss drie punten mogen bijschrijven. Het goed georganiseerde elftal van trainer Klaas Wels klopte in eigen huis Jong Ajax met 1-0.

TOP Oss - Jong Ajax 1-0
De wedstrijd begon wat later omdat er een doelnet gerepareerd moest worden, waarna TOP uitstekend uit de startblokken kwam. Verdediger Jan Lammers opende de score namens de Brabanders, die al zes wedstrijden ongeslagen waren en daarbij vooral leunden op een uitstekende defensie. Dat gebeurde ook dinsdagavond  in het Frans Heesen Stadion weer.

Na rust zette Jong Ajax namelijk aan en kreeg het druk op de Osse defensieve linie. Het had zelfs een doelpunt moeten maken, ware het niet dat Jaymilio Pinas voor eigen succes ging terwijl hij twee vrijstaande ploeggenoten over het hoofd zag. Mede daardoor trok TOP de zege over de streep en won het voor de vijfde keer op rij met één goal verschil. Daardoor staat de formatie van Wels nu elfde en wipt het over Jong Ajax heen. Zij zijn de nummer twaalf.

Jong PSV - Go Ahead Eagles 2-3
De Eagles misten een waslijst aan basisspelers en moesten dus noodgedwongen veel jonge spelers de kans geven op De Herdgang. Die kweten zich uitstekend van hun taak, want na de eerste helft stond de ploeg uit Deventer 'gewoon' met 0-2 voor. Bradly van Hoeven en Antoine Rabillard troffen doel en zorgden ervoor dat de Eindhovense talenten in de tweede helft een moeilijke taak te wachten stond.

Vlak na rust werd die opgave nog wat lastiger gemaakt door Erkan Eyibil, die er ook nog eens 0-3 van maakte. Toch richtte Jong PSV zich op. Goals van Kristófer Kristinsson en Nigel Thomas (1-3 en 2-3) maakten het nog spannend op het Eindhovense sportcomplex, maar ook in zeven minuten blessuretijd viel de gelijkmaker niet meer. Daardoor is Go Ahead nu de nieuwe nummer zeven op de ranglijst en blijft Jong PSV zestiende.