'Eerste wintertransfer voor Utrecht: gewilde Telstar-stopper blijft in Nederland'

'Eerste wintertransfer voor Utrecht: gewilde Telstar-stopper blijft in Nederland'

FC Utrecht heeft volgens Voetbal International de selectie versterkt met Benaissa Benamar. De verdediger van Telstar komt per direct over en krijgt een half jaar de tijd om te acclimatiseren in de Domstad.

Dinsdagavond komt VI met het bericht dat Benamar meteen aan zal sluiten bij Utrecht en Telstar derhalve zal verlaten. Daarmee houden de Domstedelingen de 23-jarige verdediger uit handen van het Italiaanse Sassuolo. Zij waren afgelopen zomer al concreet voor Benamar en wilden in de winter ook toeslaan, maar grijpen dus naast de stopper.

Het is niet bekend hoe veel Utrecht zal overmaken aan de Witte Leeuwen, maar de transfersom zal niet bijzonder hoog liggen. Benamar had nog maar een contract voor een half jaar in Velsen-Zuid en heeft dus niet de hoofdprijs gekost voor Utrecht, dat sowieso creatief moet omgaan met het geld. Transferbudget is er niet en om meer spelers te halen zullen eerst overbodige krachten moeten vertrekken.

Ondertussen krijgt Benamar een half jaar de tijd om te wennen aan de nieuwe omstandigheden, waarna hij volgend seizoen kans maakt op speeltijd in de hoofdmacht. Naast Willem Janssen en Emil Bergström is Utrecht namelijk van plan om jonge verdedigers een kans te geven en daar hoort Benamar dus ook bij.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s