Ten Hag: 'Eriksen is altijd een toegevoegde waarde, maar er is geen sprake van'

Ten Hag: 'Eriksen is altijd een toegevoegde waarde, maar er is geen sprake van'

05-01-2021 22:16 Laatste update: 23:10
99

Erik ten Hag zegt dat de komst van Christian Eriksen op dit moment niet aan de orde is bij Ajax. De trainer van de Amsterdammers laat wel weten dat directeur voetbalzaken Marc Overmars ogen en oren open houdt voor buitenkansjes.

Eriksen zit op een dood spoor bij Internazionale en Ajax zou zelfs al in gesprek zijn met het entourage van de Deense middenvelder. Daar zet Ten Hag een streep doorheen. "Wie is daar geen fan van?", reageert de trainer op de vraag van de NOS-verslaggever of hij gecharmeerd is van Eriksen. "Zo'n speler is altijd een toegevoegde waarde, maar daar is nu geen sprake van."

De Amsterdammers proberen wel op eventuele buitenkansjes te letten. "Wij hebben problemen in het offensief bereik", zegt Ten Hag. "Doen zich daar kansen voor? Maar we volgen ook de ontwikkeling van de blessures bij onze spelers. Valt dat tegen en doen er zich dus kansen voor, dan staan wij daar natuurlijk voor open en zullen wij alert zijn."

Paris Saint-Germain lijkt op dit moment de beste papieren te hebben om Eriksen binnen te halen. Mauricio Pochettino, die daar is aangesteld als nieuwe trainer, zou wel herenigd willen worden met de spelmaker uit Denemarken.