'Ajax-spits Traoré kan rekenen op interesse van twee Premier League-clubs'

'Ajax-spits Traoré kan rekenen op interesse van twee Premier League-clubs'

06-01-2021 06:42 Laatste update: 08:31
80

Ajax-spits Lassina Traoré staat in de belangstelling van Engelse clubs. Dat meldt De Telegraaf. Het zou gaan om Wolverhampton Wanderers en West Ham United.

Traoré ligt goed in de markt, schrijft De Telegraaf woensdagochtend. De negentienjarige aanvaller uit Burkina Faso heeft zich in de kijker gespeeld bij Wolverhampton Wanderers en West Ham United, respectievelijk de nummers dertien en tien van de Premier League. Een vertrek is echter niet aan de orde: Traoré mag niet weg van Ajax.

Traoré is dit seizoen doorgebroken in Amsterdam en staat op zestien optredens, waarin hij acht keer scoorde. Zijn vijf goals tegen VVV-Venlo gingen drie maanden geleden de hele wereld over. Op dit moment kampt de fysiek sterke spits met een bovenbeenblesure. De topper tegen PSV in de Johan Cruijff Arena (zondag) lijkt te vroeg te komen.

Deze week vertelde Traoré op de FIFA-site dat hij moest wennen aan het Ajax-niveau, nadat hij begin 2019 overkwam van Ajax Cape Town. "Matthijs de Ligt pakte toen alle ballen van mij af. Dat zou nu heel anders gaan, maar toen besefte ik hoe groot de stap was en hoe hard ik zou moeten werken."