'Ik vind het mooi dat ze nu ook in Nederland zijn waarde zien, hij is heel goed'

'Ik vind het mooi dat ze nu ook in Nederland zijn waarde zien, hij is heel goed'

06-01-2021 06:52 Laatste update: 11:59
18

Riccardo Bigon, sportief directeur van Bologna, droomt ervan om Jerdy Schouten in het Nederlands elftal te zien spelen. De 49-jarige Italiaan ziet dat Schouten een mooie ontwikkeling doormaakt bij zijn club.

"Ik heb de droom hem in een Oranje-shirt te zien spelen", zegt Bigon in gesprek met De Telegraaf over Schouten. De 23-jarige middenvelder heeft zich in de kijker gespeeld bij bondscoach Frank de Boer, iets wat de technisch directeur van Bologna niet verbaast. "Ik was verrast dat ze niet eerder al aan hem dachten. Ik vind het mooi dat ze nu ook in Nederland zijn waarde zien, omdat hij een heel goede speler is. Ik ben heel blij voor hem."

Anderhalf jaar geleden trok Schouten van Excelsior naar Bologna. In die tijd heeft hij zich goed ontwikkeld. "Voor een buitenstaander zijn probleempjes in een eerste jaar normaal, maar hij ontwikkelde zich sterk, leerde zich ook snel het defensieve aan gedurende wedstrijden. Onze trainer Sinisa Mihajlovic noemt hem zijn wasmachine. Geef hem een dirty ball, hij geeft je een clean ball terug. Heel belangrijk voor teams die altijd de bal willen hebben."

De goede prestaties van Schouten zijn ook niet bij andere clubs onopgemerkt gebleven. "In de zomer waren er al aanbiedingen voor hem, maar hebben we met Jerdy besloten minimaal nog één jaar hier te blijven", licht Bigon toe. "Ik denk dat hij nog één of twee jaar hard werken nodig heeft in Bologna, om te verbeteren en volwassen te worden. Daarna zie ik hem bij een grote club spelen. Hij is nog niet helemaal ready, maar het is nog maar een kleine stap."