Sparta en Fortuna azen op Vitesse-reserve: 'Tussentijds bijtekenen of transfer'

Sparta en Fortuna azen op Vitesse-reserve: 'Tussentijds bijtekenen of transfer'

06-01-2021 07:08
31

Vitesse kan Thomas Buitink in de tweede seizoenshelft stallen bij een andere Eredivisie-club. Sparta en Fortuna Sittard hebben de twintigjarige aanvaller op de radar.

Buitink (20) speelde dit seizoen elf wedstrijden voor Vitesse, maar het is nog altijd wachten op zijn eerste basisplaats onder trainer Thomas Letsch. Op de achtergrond is er 'veel belangstelling', claimt zaakwaarnemer Greg Gorré in gesprek met de Gelderlander.

"Thomas zit al meerdere jaren in de selectie, dan is het tijd om ook meer minuten te maken", aldus Gorré. "We gaan binnenkort met de club zitten. Er móeten dan wel zaken worden gedaan. Na deze zomer staat hij nog maar een jaar onder contract. Dan kan hij in de zomer van 2022 transfervrij vertrekken. Dus gaat het om tussentijds bijtekenen of een transfer."

Buitink stuurt niet per se aan op een vertrek, maar is wel op zoek naar meer speeltijd. Mogelijk wordt hij verhuurd aan Sparta of Fortuna Sittard. Hilary Gong, Filip Delaveris, Brend Leeflang en Yassin Oukili mogen Vitesse ook tijdelijk verlaten.