Ajax grijpt op haar na mis op transfermarkt: Daar waren we echt zo dichtbij

Ajax grijpt op haar na mis op transfermarkt: "Daar waren we echt zo dichtbij"

06-01-2021 07:31 Laatste update: 08:31
68

Erik ten Hag vindt het onterecht dat de schuld van sommige miskopen bij Ajax in zijn schoenen geschoven wordt. De vijftigjarige trainer stelt in gesprek met Voetbal International dat er duidelijke afspraken bestaan over het transferbeleid bij Ajax. Ten Hag gaat ook in op de transferplannen die Ajax had en heeft.

"Dat er bepaalde miskopen in mijn schoenen worden geschoven, is suggestief. Daar kan ik niet zoveel mee", zegt Ten Hag in een uitgebreid interview met VI. "Alle goede en minder goede aankopen hebben we samen besloten. Dat doen we zo zorgvuldig mogelijk, waar ook de scouting nauw bij betrokken is. Elke speler wordt zo goed mogelijk gewikt en gewogen."

Ten Hag stelt dat er duidelijke afspraken bestaan over het transferbeleid van Ajax. "Marc Overmars en ik moeten beiden achter een transfer staan. Als een van ons nee zegt, gaat het niet door. Natuurlijk verschillen we weleens qua enthousiasme over een speler, maar dat is logisch en heeft ook met de voorkennis te maken. Bij de Zuid-Amerikanen is het voor mij bijvoorbeeld lastiger inschatten", beweert de Ajax-coach. "Ik heb de tijd niet om hen live te gaan bekijken. Wel probeer ik vanuit mezelf zóveel informatie te vergaren, dat ik er genoeg van weet en een mening erover kan vormen. Samen komen we dan tot een conclusie."

Actie op transfermarkt

Een speler die Ajax afgelopen zomer graag wilde aantrekken, is Pierre-Emile Højbjerg. De Amsterdammers visten echter achter het net. "Daar waren we echt zo dichtbij. We hebben meerdere keren met hem gesproken. Die jongen had ons elftal echt sterker gemaakt. Financieel waren we er wel uitgekomen, denk ik. Hij kon ook naar andere clubs, maar wilde naar Ajax komen. Maar toen kwam Tottenham voor hem en trokken we alsnog aan het kortste eind."

Afglopen zomer heeft Ajax nog geprobeerd een spits naar Amsterdam te halen. Dat lukte alleen ook niet. Volgens Ten Hag is de kans klein dat Ajax deze winter alsnog een spits aantrekt. "De eisen liggen hoog. Daar hoort een prijskaartje bij. Ik denk niet dat het realistisch is zoveel geld uit te geven. In de winter is het bovendien nog vele malen moeilijker, want welke club laat een goede spits nog vertrekken? De lat ligt op die positie heel hoog, terwijl we het prijskaartje graag laag houden.

Ten Hag vervolgt: "Daarom hebben we in de zomer ingezet op talenten, om die verder te ontwikkelen. Jonge spelers zoals Brian Brobbey en Lassina Traoré. Daar komt bij dat we wisten dat we met Klaas Jan Huntelaar een spits hebben, dat Dusan Tadic en Zakaria Labyad ook in de punt van de aanval kunnen spelen. We hebben dus meerdere opties", besluit de oefenmeester.