'Eredivisie-clubs worden keihard getroffen, Ajax nog wel het meest van allemaal'

'Eredivisie-clubs worden keihard getroffen, Ajax nog wel het meest van allemaal'

06-01-2021 08:28
114

De aanhang van Ajax kijkt uit naar de topper tegen PSV en Klassieker tegen Feyenoord, maar voelt de pijn van de voor publiek gesloten Johan Cruijff Arena. Het had zo mooi kunnen zijn, mijmert Fabian Nagtzaam, voorzitter van Supportersvereniging Ajax.

"Vooraf was dit in onze agenda's omcirkeld als dé week van het jaar. Maar vanwege alle - overigens logische - maatregelen blijft het stadion leeg", reageert Nagtzaam in De Telegraaf. "We zijn nu aan het kijken hoe we de spelers kunnen ondersteunen, een hart onder de riem kunnen steken. Want we hebben gelukkig wel begrepen dat zij ons ook missen, zoals wij hen missen."

Het uithangbord van de Ajax-achterban onderhoudt nauw contact met PSV-collega Harrie Timmermans. "De verhoudingen zijn uitstekend. PSV had een prachtige lichtjesactie, waarbij supporters een overleden dierbare konden eren met lichtjes op de tribune. Om die actie te ondersteunen hebben we ook veertien lichtjes besteld en in het uitvak laten zetten."

In de tussentijd maakt Nagtzaam zich zorgen over de gevolgen van de coronacrisis voor de Eredivisie. "De clubs worden keihard getroffen door de afwezigheid van de fans en sponsoren. En Ajax nog wel het meest van allemaal. Al kunnen wij een stootje hebben. We hopen met z'n allen dat er zo snel mogelijk weer (gedeeltelijk) supporters zullen worden toegelaten."