Van Geel en Mathijsen houden hoofd koel: 'Dat komt terug door de rust te bewaren'

Van Geel en Mathijsen houden hoofd koel: 'Dat komt terug door de rust te bewaren'

06-01-2021 09:12 Laatste update: 09:16
15

Bij Willem II houdt men vertrouwen in trainer Adrie Koster, zo stelt technisch directeur Joris Mathijsen. De Tilburgers zijn na het succesvolle vorige seizoen nu terug te vinden op een teleurstellende vijftiende plek.

"Ik heb al eens meer in de onderste regionen gestaan met een club waarvan niemand dat verwachtte. Het wegsturen van een hoofdtrainer lost dan meestal niets op", vertelt Mathijsen in gesprek met het Brabants Dagblad. "We denken nog steeds dat we met Adrie Koster stappen kunnen maken. Deze situatie ombuigen doen we samen."

Algemeen directeur Martin van Geel deelt de mening van Mathijsen. "Er zit voetbal in deze groep, maar te weinig vertrouwen. Dat komt het snelste terug door de rust te bewaren. Het beste is rustig blijven en geen onverantwoorde risico's nemen. Alleen als je er helemaal geen vertrouwen meer in hebt, dan grijp je in."

Mathijsen had alleen niet verwacht dat Willem II zo ver zou terugvallen ten opzichte van vorig seizoen. "Je wilt je elk jaar verbeteren. Het grote doel was om nu na 34 wedstrijden mee te doen om Europees voetbal", zegt hij. "Maar het is niet langer realistisch om nog naar die doelstelling te kijken. Het is zaak om zo snel mogelijk weg te komen bij de onderste plaatsen."