Heerenveen heeft eindelijk keepersnieuws: oude Sparta-bekende komt naar Friesland

Heerenveen heeft eindelijk keepersnieuws: oude Sparta-bekende komt naar Friesland

06-01-2021 10:51
32

SC Heerenveen heeft een nieuwe keeper. Ariel Harush, de voormalig doelman van Sparta, wordt de nieuwe tweede keuze onder de lat in Friesland en tekent tot het einde van het seizoen. De club heeft de transfer bevestigd via de officiële kanalen.

Heerenveen was al geruime tijd op zoek naar een stand-in achter Erwin Mulder, die als eerste keeper fungeert voor het team van trainer Johnny Jansen. Eerder was Per Kristian Bratveit al in beeld, maar die koos voor een transfer naar FC Groningen en dus moesten de Friezen doorschakelen. Dat heeft uiteindelijk geresulteerd in een overstap van Ariel Harush naar het Abe Lenstra Stadion.

Wedden

Meer odds

De Israëliër komt over van het Slowaakse FC Nitra, waar hij dit seizoen drie duels keepte. Vorig jaar stond de 32-jarige doelman al onder contract bij Sparta, waar hij zestien keer onder de lat stond. Harush kreeg de kans toen concurrent Tim Coremans een schorsing aan zijn broek kreeg en behield ook daarna zijn plekje onder de lat. Na het uitbreken van de coronacrisis vertrok de Israëlier per direct uit Rotterdam, maar bij Heerenveen krijgt hij een nieuwe kans in de Eredivisie.

Gerry Hamstra, technisch manager van de Friezen, legt op de website uit waarom Harush naar het Abe Lenstra Stadion komt. "Iedereen weet dat we op zoek waren naar een extra doelman. Die hebben we met Ariel gevonden. Een ervaren en betrouwbare keeper, die bovendien bekend is met de Nederlandse speelstijl en al jaren international is van zijn land. Als Ariel medisch wordt goedgekeurd, sluit hij begin volgende week aan bij de selectie."