Schmidt denkt niet meer terug aan Ajax-vernedering: 'Dat helpt ons nu niet'

Schmidt denkt niet meer terug aan Ajax-vernedering: 'Dat helpt ons nu niet'

06-01-2021 12:03
38

Roger Schmidt put geen vertrouwen uit het feit dat hij als trainer van Red Bull Salzburg van Ajax wist te winnen. De huidige oefenmeester van PSV, dat zondagmiddag in de Johan Cruijff Arena tegen de Amsterdammers speelt, richt zich alleen op het heden.

De Duitser zorgde in 2014 voor een schok door Ajax in de Europa League met zijn Red Bull Salzburg twee keer van het veld te vagen. "Dat is al zo lang geleden", reageert Schmidt in een groot interview met Voetbal International op de suggestie dat hij daardoor weet hoe Ajax te verslaan is. "Dat was een andere tijd en het helpt ons nu niet om daar nog mee bezig te zijn."

De korte winterstop komt de spelers van PSV volgens Schmidt heel goed uit. "We hebben zo veel wedstrijden gehad dat de spelers de break en de rust nodig hadden om nieuwe energie te krijgen. Ook ik denk daarna pas aan Ajax, als ik nieuwe energie heb. Dan ben ik gemotiveerd."

Uitspraken over de manier waarop de Amsterdammers bestreden gaan worden wil de Duitse oefenmeester nog niet doen. "Ik weet dat het een goede club is en dat ze een goed team hebben. Maar we hebben genoeg trainingsdagen voor het duel met Ajax en dat is belangrijk. We kunnen ons goed voorbereiden op de reeks topwedstrijden, voordat we weer wat rust hebben. We zullen zorgen dat we er klaar voor zijn."