'Door giganten als Ronaldo bij Juventus krijgen we nu veel meer aandacht'

'Door giganten als Ronaldo bij Juventus krijgen we nu veel meer aandacht'

06-01-2021 12:57
17

Bram Nuytinck wil nog wel even doorgaan met voetballen en zit op zijn plek bij Udinese. De 30-jarige verdediger wil graag afsluiten in Nederland, maar gaat de komende jaren nog even genieten in de Serie A.

De stopper uit Heumen is een gewaardeerde kracht bij Udinese. "Ik ben pas dertig jaar en hoe ouder je wordt, hoe meer waardering en respect er komt in een land als Italië", zegt Nuytinck tegen Omroep Gelderland. "Ik leer hier gewoon enorm veel. De trainingen zijn tactisch van een heel hoog niveau. Dat is totaal anders dan in Nederland, waar het veel van hetzelfde was. Hier oefenen we heel gericht op verschillende stijlen."

Daarnaast merkt Nuytinck dat de prestige van de Serie A is toegenomen. "Het wordt alleen maar groter. Dat een gigant als Ronaldo hier bij Juventus speelt, zorgt natuurlijk voor veel meer aandacht. Maar niet alleen Juventus wil de Champions League winnen, ook Inter zet ondanks hun uitschakeling stappen. En na een lange dip komt ook AC Milan weer helemaal terug. Veel grote spelers komen nu graag naar de Italiaanse competitie."