Utrecht presenteert 'grote, sterke maar ook snelle verdediger met uitstraling'

Utrecht presenteert 'grote, sterke maar ook snelle verdediger met uitstraling'

FC Utrecht heeft zich versterkt met Benaissa Benamar. De 23-jarige centrale verdediger komt per direct over van Telstar. Hij tekent een contract voor twee seizoenen, met een optie voor nog eens twee jaar.

Dat maakt de club uit de Domstad woensdag bekend. Benamar sluit meteen aan bij de selectie van trainer René Hake. "Benaissa is een grote, sterke maar ook snelle centrale verdediger", zegt technisch directeur Jordy Zuidam op de clubsite. "Hij heeft veel voetballend vermogen, inzicht en een goede traptechniek. Hij heeft persoonlijkheid en uitstraling. Het is een speler waar nog veel rek in zit."

"Complimenten aan de scouting, onder leiding van Alje Schut, die de speler goed in kaart heeft gebracht. Daardoor zijn we er op tijd bij geweest om hem te overtuigen om voor ons te kiezen. We zijn blij dat Benaissa de overstap maakt!", aldus Zuidam. Voetbal International meldde dinsdag al dat Benamar op weg was naar De Galgenwaard. Utrecht zou het Italiaanse Sassuolo aftroeven.

Benamar had nog maar een contract voor een half jaar in Velsen-Zuid en heeft dus niet de hoofdprijs gekost voor Utrecht. Hij krijgt de tijd om te wennen in de Domstad.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s