Schmidt: 'Als er hoog bod komt, ben ik niet in de positie het tegen te houden'

Schmidt: 'Als er hoog bod komt, ben ik niet in de positie het tegen te houden'

06-01-2021 14:34 Laatste update: 14:41
63

Roger Schmidt stelt dat de kans klein is dat PSV zich deze winter roert op de transfermarkt. De Duitse trainer acht enkel de bezetting op links- en rechtsback wat mager. Daarnaast is hij niet bang voor een vertrek van een steunpilaar.

"We hebben een goede selectie, waar ik blij mee ben. Maar het is onze taak altijd te kijken naar hoe we het team beter kunnen maken", zegt Schmidt tegen Voetbal International. Hij weet echter dat het lastig is om zaken te doen in januari. "Als we nu niets doen, is dat voor mij oké. Misschien dient zich een buitenkans aan, of misschien gaat er iemand weg, dan zullen we handelen."

De Duitser is nog niet bezig met een mogelijk vertrek van bepalende spelers als Denzel Dumfries, Donyell Malen, Cody Gakpo of Mohamed Ihattaren. "Wat ik wél weet, is dat de potentie van jonge spelers groot is in Nederland bij clubs als Ajax en PSV. Als Frenkie de Jong wordt verkocht, breekt Ryan Gravenberch door. Zo is het bij PSV ook."

"Maar ik ben ook een realist. Als er in de winter een heel hoog bod komt op een van onze spelers, ben ik niet in de positie het tegen te houden. Het is tegelijkertijd ook weer een kans. Als je veel geld krijgt, kun je ook een goede vervanger halen. Maar mijn gevoel is dat onze spelers het naar een goed einde willen brengen in dit seizoen", besluit Schmidt.