Teleurgesteld Groningen trekt contractaanbieding voor Balk in: 'Zo werkt het niet'

Teleurgesteld Groningen trekt contractaanbieding voor Balk in: 'Zo werkt het niet'

06-01-2021 17:40
175

FC Groningen is niet blij met de houding van Remco Balk en zijn zaakwaarnemer. De club heeft de contractaanbieding daarom ingetrokken. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus laat dat weten aan Voetbal International.

Volgens Fledderus heeft Groningen Balk een 'prima aanbieding' gedaan. Hij geeft aan teleurgesteld te zijn omdat Balk z'n opties open houdt. "Dat zijn zaakwaarnemer vervolgens het onderste uit de kan probeert te halen, is tot daar aan toe. We hebben daarna de jaarwisseling als deadline gesteld. Zij hebben vlak voor de jaarwisseling laten weten dat ze er voorlopig niet op in willen gaan. Nu geven ze aan dat ze eerst met andere clubs willen gaan praten, maar het lijntje naar ons toe open willen houden. Zo werkt het wat ons betreft niet, wij moeten ook verder. Daarom trekken wij het voorstel in", geeft Fledderus aan tegenover VI.

Balk (19) loopt al acht jaar rond bij Groningen. Hij debuteerde dit seizoen in de hoofdmacht tegen FC Twente en was een week later matchwinner tegen Ajax. De teller staat voor Balk op negen Eredivisie-wedstrijden.