Barcelona en Messi geven wederopstanding vervolg met comeback in Bilbao

06-01-2021 22:53 Laatste update: 22:54
44

FC Barcelona is voortvarend aan 2021 begonnen en heeft ook zijn tweede wedstrijd van het nieuwe jaar gewonnen. De Catalanen begonnen dramatisch tegen Athletic Bilbao, maar rechtten de rug en wonnen alsnog met overtuiging: Lionel Messi greep de hoofdrol met twee treffers.

Athletic speelde zijn eerste wedstrijd onder trainer Marcelino García Toral en schoot uit de startblokken. Iñaki williams kon na drie minuten al ongehinderd het halve veld over sprinten en doelman Marc-André ter Stegen verschalken: 1-0. Barcelona was aanvankelijk overdonderd door de Baskische furie, maar trok de stand desondanks snel gelijk in San Mamés. Een pass van Messi leek over de achterlijn te gaan, maar Frenkie de Jong geloofde nog in de bal en hield hem binnen: Pedri kopte vervolgens op aangeven van zijn Nederlandse collega de 1-1 binnen.

Barcelona greep de controle en kwam vlak voor rust ook op voorsprong. Messi combineerde fraai met Pedri en verraste doelman Unai Simón in de korte hoek: 1-2. De Argentijnse vedette kreeg de smaak te pakken en ging na rust op zoek naar zijn tweede treffer van de avond. Die viel na een uur spelen, nadat de arbitrage al een treffer van hem had afgekeurd: Antoine Griezmann bezorgde de bal bij de eerste paal, Messi schoot hem via de lat achter Simón. Deze treffer bleef wél staan: 1-3.

Messi leek zelfs nog zijn hattrick vol te maken, maar raakte de paal. Iker Muniain maakte er vlak voor de blessuretijd nog 2-3 van – na een slippertje van Messi – maar de drie punten kwamen echter niet meer in gevaar voor FC Barcelona. De ploeg van Koeman komt op 31 punten en klimt over Villarreal en Real Sociedad heen naar plek drie. Real Sociedad heeft overigens nog één wedstrijd tegoed. Koploper Atlético Madrid staat op zeven punten afstand, maar heeft zelfs twee wedstrijden minder gespeeld.