'Sinds ik bij het eerste van PSV zit, heb ik nog niet van Ajax gewonnen'

'Sinds ik bij het eerste van PSV zit, heb ik nog niet van Ajax gewonnen'

07-01-2021 07:19
49

Cody Gakpo leeft vol goede moed toe naar de Eredivisie-topper tegen Ajax van aanstaande zondag. De PSV-aanvaller won nog nooit van de grote concurrent uit Amsterdam en vindt dat het hoog tijd wordt om hier wat aan te veranderen.

"Ik heb heel veel zin in die wedstrijd", vertelt Gakpo in gesprek met het Algemeen Dagblad. "We zijn met PSV aan een goede ontwikkeling bezig. Het niveau in trainingen en wedstrijden wordt steeds beter. Ik denk dat je terugziet dat we langer bij elkaar zijn, dat we steeds beter weten wat de staf wil. En belangrijk: iedereen is heel gebleven, mede door het wisselbeleid van de trainer."

Persoonlijk is de reeks van Gakpo tegen Ajax niet al te best. Het begint te knagen aan de aanvaller. "Sinds ik bij het eerste zit, heb ik nog niet van Ajax gewonnen. Het werd thuis een keer 1-1 en de laatste twee keer uit hebben we verloren. PSV wil sowieso altijd winnen van Ajax, maar voor mij persoonlijk is het zeker hoog tijd. Laat het zondag maar gebeuren."

Gakpo is dit seizoen uiterst doelgericht. Hij stak veel op van zijn oude trainer Luc Nilis. "Schieten hoeft niet op 100 procent, 80 is genoeg, want dan kun je je schot beter richten. En van Nilis is ook deze: het doel beweegt nooit. Dat vind ik een mooie. Als je dit eenmaal beseft, geeft dat houvast. Je hebt een vast punt om je acties op te richten."