Dost-transfer spreekt in voordeel van Lang: 'Is een gave waarover Bas beschikt'

Dost-transfer spreekt in voordeel van Lang: 'Is een gave waarover Bas beschikt'

07-01-2021 09:03 Laatste update: 11:22
7

Club Brugge heeft met Bas Dost een nieuwe doelpuntenmaker in huis gehaald. De Nederlander moet als spits voor de goals gaan zorgen en landgenoot Youri Mulder gelooft dat de Belgische club de juiste keuze heeft gemaakt.

Club Brugge staat dan wel op de eerste plaats in België, de spitsen komen maar moeizaam tot scoren. Dost moet dat probleem gaan verhelpen. "Bas is gewoon geboren om te scoren, hij leeft van zijn goals", geeft Mulder aan in Sport/Voetbalmagazine.

"Alleen: je moet wel assists geven. Als de juiste aanvoer komt, weet hij wel waar hij moet staan in het strafschopgebied. De zestienmeter is zijn favoriete speelruimte. Een bal in de zone van de waarheid wordt veel gevaarlijker met zijn aanwezigheid daar. Dat kan geen probleem opleveren bij dit Club Brugge, waar de backs goed voor diepgang zorgen en gemakkelijk de achterlijn halen. Bas zal de oplossing brengen voor de problemen die ze de afgelopen maanden kenden", vertelt Mulder.

Extra troef
Maar Dost kan meer dan alleen scoren. Volgens Mulder zullen de andere spelers ook profiteren van zijn balvastheid. "Dat is ook een gave waarover Bas beschikt en dat kan alleen maar voordelig uitdraaien", klinkt het.

"Je spel wordt hierdoor meer onvoorspelbaar, omdat je kunt terugvallen op bijkomende varianten. Voor de vrijbuiters in je team, types zoals David Okereke of Noa Lang, vormt die vastigheid een interessant gegeven, want ze weten nu dat ze over een sterk aanspeelpunt beschikken", besluit Mulder.