'Haller persoonlijk akkoord met Ajax, Fransman mogelijk al inzetbaar tegen PSV'

'Haller persoonlijk akkoord met Ajax, Fransman mogelijk al inzetbaar tegen PSV'

07-01-2021 09:07 Laatste update: 11:14
298

Ajax en Sébastien Haller hebben volgens Voetbal International en De Telegraaf een persoonlijk akkoord bereikt over een meerjarig contract. Als er snel een overeenkomst bereikt wordt met West Ham United, kan de Fransman mogelijk tegen PSV zijn debuut maken.

Alleen West Ham kan de transfer van Haller naar Ajax nog in de weg staan. De spits was meteen enthousiast toen hij hoorde dat Ajax voor hem in de race was. The Hammers lijken mee te willen werken aan een transfer van Haller, maar zijn niet van plan hem voor een zacht prijsje te laten gaan. De Premier League-club vraagt naar verluidt 25 miljoen euro.

Het forse prijskaartje van Haller doet stof opwaaien in Amsterdam. Het lijkt voor de hand te liggen dat Ajax een huurconstructie met verplichte optie tot koop af gaat spreken met West Ham. De transfersom wordt mogelijk over meerdere termijnen uitgesmeerd. De coronacrisis hakt er ook in Amsterdam flink in: meerdere werknemers werden ontslagen en veel personeel leverde een deel van het salaris in.

Ajax hoopt zo snel mogelijk een extra spits toe te voegen aan de selectie, nu Klaas-Jan Huntelaar, Lassina Traoré en Brian Brobbey geblesseerd zijn. Of Haller op tijd beschikbaar is voor de topper tegen PSV valt te bezien, maar er bestaat een mogelijkheid dat hij zondag al op het veld staat in de Johan Cruijff Arena.

Haller zou na Quincy Promes, Zakaria Labyad en Sean Klaiber de vierde speler zijn die al eerder onder Ten Hag actief was. De spits maakte in zijn Utrecht-periode 41 doelpunten en vertrok voor een bedrag van zeven miljoen euro naar Eintracht Frankfurt, dat hem vervolgens voor ongeveer vijftig miljoen euro verkocht aan West Ham.