'Ajax en West Ham 'op haar na rond': transfersom Haller wordt uitgesmeerd'

'Ajax en West Ham 'op haar na rond': transfersom Haller wordt uitgesmeerd'

07-01-2021 10:00 Laatste update: 12:40
263

De transfer van Sébastien Haller naar Ajax is zo goed als beklonken. De Telegraaf meldt dat West Ham United en Ajax 'op een haar na rond zijn' over een uitgesmeerde transfersom voor de Franse spits.

Ajax gaat de transfersom over meerdere seizoenen betalen, zo weet De Telegraaf. Er ligt een voorstel op tafel om vijf jaar lang vier miljoen euro over te maken naar de Premier League-club. Dat zou ook vier jaar lang vijf miljoen euro kunnen worden, waardoor de transfersom op 20 miljoen euro uitkomt.

Er worden vraagtekens gezet bij het hoge bedrag dat Ajax wil betalen voor Haller na de ontslagen binnen de organisatie. Daarnaast heeft een groot deel van het personeel salaris ingeleverd. De RvC vindt de transfer echter 'acceptabel'. Er wordt dit seizoen slechts vier of vijf miljoen euro betaald en 'er komen nog allerlei (gespreide) betalingen binnen van uitgaande transfers'. Daarnaast maakt de club nog kans op 'prestatiebonussen' van oud-spelers en incasseert het aankomende zomer miljoenen voor Noa Lang, die naar Club Brugge vertrok.

Ajax hoopt dat Haller zondag al beschikbaar is voor de topper tegen PSV. Of dat gaat lukken, is nog onduidelijk. Haller zou de vierde Ajax-speler zijn die in het verleden al onder trainer Erik ten Hag actief was. Quincy Promes, Zakaria Labyad en Sean Klaiber gingen hem voor.

De Fransman moet de offensieve zorgen van Ten Hag wegnemen met Super January op het programma. Klaas-Jan Huntelaar, Lassina Traoré en Brian Brobbey zijn geblesseerd.