Ajax slaat grote slag: akkoord met best betalende hoofdsponsor van Eredivisie

Ajax slaat grote slag: akkoord met best betalende hoofdsponsor van Eredivisie

07-01-2021 10:08
67

Ajax heeft een grote slag geslagen. In de schaduw van de aanstaande transfer van Sébastien Haller is de overeenkomst met hoofdsponsor Ziggo opengebroken en verlengd, zo maakt de Amsterdamse club donderdag bekend.

Ajax en Ziggo waren tot 2022 aan elkaar verbonden en daar komt nu minimaal één jaar bij. In het nieuwe contract is een optie tot 2025 opgenomen. Aan de overige voorwaarden zijn geen aanpassingen gedaan, aldus Ajax.

Wedden

Meer odds

Ziggo is met afstand de best betalende hoofdsponsor in de Eredivisie. Het bedrijf maakt jaarlijks negen miljoen euro vast en maximaal drie miljoen euro aan bonussen over naar Amsterdam. Na de financiële tikken van de coronacrisis is de nieuwe sponsordeal een welkome opsteker voor Ajax.

"We zijn dankbaar dat Ziggo vertrouwen uitspreekt in onze samenwerking", reageert commercieel directeur Menno Geelen op de clubsite. "Deze verlenging is een bevestiging van hun loyaliteit. De manier waarop onze hoofdsponsor zich richting ons opstelt in deze lastige periode is bewonderenswaardig."

"We zijn blij dat we met Ajax tot overeenstemming zijn gekomen over tussentijdse verlenging. Ajax staat net als wij voor de beste beleving van sport en entertainment", aldus Marcel de Groot, directeur consumentenmarkt VodafoneZiggo. "We willen fans en onze klanten nog meer letterlijke en figuurlijke toegang tot Ajax geven. Nu we minimaal tot de zomer van 2023 blijven samenwerken, kunnen we - nadat we COVID-19 achter ons hebben gelaten - dat nog meer brengen."

Eind 2014 gingen Ajax en Ziggo met elkaar in zee. De tv-aanbieder volgde verzekeraar Aegon op, dat in 2008 nog ABN Amro verving.