Breaking news

LIVE: Malacia krijgt tweede gele kaart: ook Feyenoord met 10 man

Schöne per direct transfervrij: 'Terugkeer naar Ajax zou ik niet onlogisch vinden'

Schöne per direct transfervrij: 'Terugkeer naar Ajax zou ik niet onlogisch vinden'

Gepubliceerd: donderdag 7 januari 2021 om 11:10do 07-01-2021 om 11:10

Laatste update: donderdag 7 januari 2021 om 13:04do 07-01-2021 om 13:04

Lasse Schöne en Genoa gaan per direct uit elkaar. Dat bevestigt zaakwaarnemer Revien Kanhai aan Voetbal International. De 34-jarige middenvelder uit Denemarken heeft zijn contract bij de Serie A-club laten ontbinden.

Schöne kan nu transfervrij op zoek naar een nieuwe club. De contractontbinding markeert het einde van een frustrerende periode voor de oud-Ajacied, die afgelopen zomer op een zijspoor werd gezet: Genoa schrapte hem uit het niets van de officiële spelerslijst. Schöne trainde de laatste maanden wel mee, maar speelde geen enkele wedstrijd.

Genoa heeft het vertrek van Schöne nog niet bevestigd, maar Kanhai vertelt aan VI dat Schöne op zoek kan naar een club 'waar hij weer lekker aan het voetballen kan komen'. "Hij is topfit, heeft elke dag voluit kunnen trainen, en wil zich in de komende maanden weer goed op het veld laten zien, met een plek in de selectie van Denemarken richting het EK als een belangrijk doel."

"Lasse en ik zijn ervan overtuigd dat hij nog absoluut zijn topniveau van Ajax kan behalen", vervolgt Kanhai. "Ik word dagelijks gebeld door clubs en agenten over Lasse. Maar Lasse is terecht kritisch en wil een juiste stap maken."

In Italië is Schöne gewild, aldus Kanhai. "Maar een terugkeer naar Ajax zou ik ook niet onlogisch vinden. Lasse is nu juist de perfecte persoon die de soms ontbrekende balans kan brengen binnen en buiten het veld. Hij is echter ook afhankelijk van de beperkte opties in de winterwindow en de negatieve financiële omstandigheden als gevolg van de coronacrisis. We zullen dus samen gaan bekijken wat de juiste stap is nu."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moet Ajax Schöne terughalen?

Ja
63%
Nee
37%
(1313 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws