'Groningen komt in zoektocht naar defensieve versterking uit bij Almere City'

'Groningen komt in zoektocht naar defensieve versterking uit bij Almere City'

07-01-2021 12:42 Laatste update: 13:09
48

FC Groningen wil zich op korte termijn gaan versterken met Radinio Balker. De 22-jarige verdediger van Almere City beschikt over een aflopend contract bij de huidige nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie en zou na het seizoen transfervrij de stap naar de Eredivisie kunnen maken.

Groningen wil echter niet zo lang wachten en is volgens RTV Noord al dichtbij de handtekening van Balker. De geboren Amsterdammer kan op meerdere posities in de defensie uit de voeten. Onder Almere-coach Ole Tobiasen speelt Balker vooral centraal achterin de verdediging.

Technisch manager van Almere City Teun Jacobs en zaakwaarnemer Richinel Bryson bevestigen de interesse van Groningen in Balker. "FC Groningen heeft zich nu een paar keer gemeld, maar wij voelen nu niet de druk om hem te verkopen", aldus Jacobs.

"Zelf wil Balker graag de stap naar de Eredivisie maken, maar we staan in de competitie op een plek waar we willen staan en voelen niet de druk om hem nu te verkopen", vervolgt Jacobs. Groningen heeft zelf nog niet gereageerd op de mogelijke transfer van Balker.