Dumfries kondigt vertrek aan bij PSV: 'Mooi moment om een stap te maken'

Dumfries kondigt vertrek aan bij PSV: 'Mooi moment om een stap te maken'

07-01-2021 13:05
171

Denzel Dumfries draait er niet omheen: de aanvoerder van PSV wil kampioen worden en daarna aan de slag in het buitenland. Dat laat hij weten aan de NOS.

Dumfries concludeert dat hij na een kampioenschap met PSV toe is aan de volgende stap. "We zijn met PSV een traject aangegaan twee jaar geleden, waarbij ik me tot een bepaald niveau kan ontwikkelen. Op een gegeven moment voel je van beide kanten: oké, na het seizoen is het misschien wel een mooi moment om een stap te maken", zegt de 24-jarige rechtsback.

Het winnen van de landstitel is cruciaal, benadrukt Dumfries. Zijn contract loopt nog tweeënhalf jaar door. "Ja, ik moet wel kampioen worden dit jaar. Dat overheerst bij mij en een aantal andere jongens in het team denkt er hetzelfde over. We laten er alles voor en doen alles binnen onze macht om het doel te halen."

Of een kampioenschap ook een leegloop betekent, weet Dumfries niet. "Dat is aan Toon (Gerbrands, red.) en John (de Jong, red.), maar je krijgt dan altijd een moment waarop jongens gaan reflecteren en misschien zeggen: het is voor mij ook het moment om een volgende stap te zetten." Over zijn droombestemming kan Dumfries nog niets zeggen. "Engeleand? Dat zou zeker een competitie voor mij zijn, maar we gaan het zien."