Kozakken Boys ziet Drenthe al poseren in Murcia-shirt: Het is wel heel raar

Kozakken Boys ziet Drenthe al poseren in Murcia-shirt: "Het is wel heel raar"

07-01-2021 14:45 Laatste update: 14:45
41

Kozakken Boys rekent erop dat er met Racing Murcia een definitief akkoord wordt bereikt over de transfer van Royston Drenthe naar Spanje. Helemaal rond is het nog niet, al poseerde Drenthe wel al met het shirt van zijn nieuwe werkgever. Voorzitter Henk de Goeij van Kozakken Boys gaat ervan uit dat de deal alsnog spoedig afgerond wordt. 

"De puntjes moeten nog op de i worden gezet. Er wordt gesproken, maar we gaan ervan uit dat het goedkomt. We hopen dat het vandaag of morgen wel afgerond wordt. Het is een internationale transfer, dus er komt ook wat papierwerk bij kijken", zegt De Goeij tegen VoetbalPrimeur. "Hij had nog een contract tot het einde van het seizoen, dus daar willen wij graag een vergoeding voor. Mochten wij onverhoopt nog gaan spelen, moeten wij natuurlijk ook iets doen. We hebben dat tegenwoordig ook in alle contracten op laten nemen. Clubs dachten vroeger dat ze makkelijk konden shoppen bij ons, maar daar moet je jezelf een beetje tegen gaan wapenen."

Kozakken Boys had graag door willen gaan met Drenthe. De club wist al een tijdje van de belangstelling van Murcia. "Een paar weken geleden vroegen we hem hoe hij erin stond. Toen kwam dat verhaal van Murcia al eens ter sprake. Hij zei dat hij wel eens een belletje kreeg, maar niet zeker wist of hij het wel wilde. Het was toen nog niet concreet. Voor hem is het prettig dat hij daar kan spelen en honderd procent fit kan worden. Op die leeftijd (Drenthe is 33, red.) is elke wedstrijd die je speelt er een. Hij kan daar mooi vijf maanden spelen."

Kozakken Boys, dat uitkomt in de Tweede Divisie, hoopt een redelijk bedrag te kunnen ontvangen voor Drenthe. Rijk wordt de club er in ieder geval niet van. "Wij zien het echt als een schadevergoeding. Als wij tijdens het seizoen afscheid moeten nemen van een speler, moet je wel kijken naar een alternatief", zegt De Goeij. "Als we weer gaan spelen, hebben we geen linksback. Dan hebben we geld nodig om een vervanger te halen. Je moet niet denken in tienduizenden euro's, maar het is wel een bedrag dat wij passend vinden en waarmee we een vervanger kunnen halen."

Rond is het dus nog niet. Dat Drenthe wel al getekend heeft in Murcia, verrast De Goeij echter niet. "Mij verbaast niets meer in het voetbal, maar het is wel heel raar. Je hebt ook te maken met zaakwaarnemers et cetera. Van de week hebben wij gezegd wat we willen, waarop Murcia heeft gezegd: stap maar op het vliegtuig, wij komen er wel uit. Vervolgens gaan ze daar lekker eten, zetten ze een handtekening en poseren ze met het shirt. Laat ik het zo zeggen: de handtekening staat er nog niet onder. Het is voor 99 procent zeker, maar in het voetbal is niets zeker tot de handtekening gezet is."

Het is vooralsnog de bedoeling dat Drenthe in ieder geval een half jaar bij Murcia blijft. Een zomerse terugkeer bij Kozakken Boys is niet uitgesloten, al rekent De Goeij nergens op. "Dat hebben we opengelaten. Wij zijn heel goed met Royston. Zijn familie blijft ook gewoon in Werkendam. Wij hebben gezegd dat hij daar kan spelen als we eruit komen en we na het seizoen kijken hoe het ervoor staat. Wat wil hij? Is hij fit? Blijft hij daar, of gaat hij andere dingen doen? Dat is nog open."

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)