'Ajax-record komt steeds dichterbij: Haller in privéjet onderweg naar Amsterdam'

'Ajax-record komt steeds dichterbij: Haller in privéjet onderweg naar Amsterdam'

07-01-2021 13:46
93

De recordtransfer van Sébastien Haller naar Ajax nadert met rasse schreden. Donderdagmiddag zet de Franse spits naar alle waarschijnlijkheid voet op Nederlandse bodem.

Haller is op dit moment in een privévliegtuig onderweg naar Amsterdam, meldt De Telegraaf. Daar ondergaat hij spoedig een medische keuring. De verwachting is dat Ajax de komst van Haller donderdagavond of vrijdag gaat aankondigen.

De laatste uren wordt druk gespeculeerd over de transfersom die Ajax gaat betalen aan West Ham United, de huidige club van Haller. Volgens De Telegraaf ligt er een voorstel van in totaal 20 miljoen euro op tafel. In Engeland wordt gerept over 22,5 miljoen euro. In beide gevallen zou dat een recordbedrag zijn voor Ajax.

Haller maakte achttien maanden geleden nog voor 50 miljoen euro de overstap van Eintracht Frankfurt naar West Ham United. In Engeland werd hij nooit een onbetwiste basisspeler. Hij kwam tot 48 optredens in de Premier League en scoorde tien keer.

Bij Ajax wordt Haller herenigd met Erik ten Hag. De twee werkten succesvol samen bij FC Utrecht. De Franse spits, die zich sinds afgelopen jaar international van Ivoorkust mag noemen, scoorde dertig keer onder leiding van de huidige Ajax-trainer.