'Als Haller niet de ideale spits is voor Ajax, vraag ik me af wie dat wel is'

'Als Haller niet de ideale spits is voor Ajax, vraag ik me af wie dat wel is'

07-01-2021 13:58 Laatste update: 14:24
107

Hans van der Haar is lyrisch over Sébastien Haller, die op het punt staat om West Ham United te verruilen voor Ajax. De 26-jarige spits móét volgens hem wel slagen in Amsterdam.

Van der Haar maakte Haller als voormalig spitsen- en assistent-trainer van FC Utrecht van dichtbij mee. "Als Haller niet de ideale spits is voor Ajax, vraag ik me af wie dat wel is", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Hij bleef altijd langer op het trainingsveld. Met Sean Klaiber ook. 's Middags ging hij vaak nog de gym in."

Haller is een 'intelligente voetballer', stelt Van der Haar. "Zij ontwikkelen zich sneller. Utrecht kon hem voor vier miljoen verkopen, maar zag de rek die er nog in zat. Een jaar later leverde Haller het dubbele op."

"Hij is een moordenaar in de zestien. Huntelaar had dat ook. Dat is iets dat heel moeilijk aan te leren is. Iets wat moeilijk aan te leren is. Eén van de twee doelpogingen tussen de palen krijgen; dat instinct moet je mee geboren zijn. Dat zijn echt goeie spitsen. Haller is een soort Franse Huntelaar, maar dan met meer power. Daardoor kan hij in vlotte spel van Ajax prima als kapstok fungeren en zie ik hem er ook gemakkelijk twintig plus inleggen", besluit Van der Haar.