'Haller wacht 'race tegen de klok', Ajax vreest 'Siem de Jong-effect' met Schöne'

'Haller wacht 'race tegen de klok', Ajax vreest 'Siem de Jong-effect' met Schöne'

07-01-2021 15:37 Laatste update: 21:52
69

Ajax-watcher Mike Verweij heeft donderdag twee actuele thema's besproken. De stand van zaken rondom Sébastien Haller én Lasse Schöne kwam donderdag aanbod in een online item van zijn werkgever, De Telegraaf.

Ajax staat op het punt om Haller voor een bedrag van twintig miljoen – verspreid over meerdere termijnen – over te nemen van West Ham United. Als hij de medische keuring doorstaat, mag hij zichzelf speler van Ajax noemen.

Mogelijk kan hij zondag tegen PSV al zijn debuut maken. "Dat wordt een hele grote race tegen de klok", stelt Verweij echter. "Volgens mij moet al het papierwerk voor vrijdagmiddag twaalf uur in orde zijn. Maar wat misschien nog wel veel interessanter is in deze bizarre coronatijd: is hij speelgerechtigd vanwege de coronatests? Ik denk dat hij bij West Ham nog is getest, dat hij een negatieve test op zak heeft. En als hij bij Ajax negatief test, zullen ze zeggen dat hij zondag kan spelen. Maar daar zal de KNVB zich zondag ook over buigen."

Een oude bekende van Ajax is sinds donderdag vrij man: zaakwaarnemer Revien Kanhai bevestigde dat het contract van Schöne bij Genoa wordt ontbonden en dat een terugkeer bij Ajax 'niet onlogisch' zou zijn. In de Johan Cruijff denken ze daar echter anders over, aldus Verweij. "Op dit moment heb ik te horen gekregen dat Schöne geen optie is voor Ajax. Ze zijn een beetje bang voor het Siem de Jong-effect (een succesvolle eerste periode, gevolgd door een minder succesvolle rentree, red.). Het is een oude speler en hij ging weg, omdat hij het heel moeilijk kon opbrengen om zich weer in de basis te knokken."