Nieuws uit Zweden: BK Häcken accepteert Gronings bod op drievoudig international

Nieuws uit Zweden: BK Häcken accepteert Gronings bod op drievoudig international

07-01-2021 15:58
26

FC Groningen staat op het punt om een drievoudig Zweeds international binnen te halen, meldt Göteborgs-Posten. Volgens het medium zal de 22-jarige aanvallende middenvelder Daleho Irandust overkomen van BK Häcken.

Irandust staat nog tot het einde van dit kalenderjaar onder contract bij zijn huidige werkgever. Göteborgs-Posten meldt echter dat de club een bod vanuit Groningen – het medium laat de precieze hoogte hiervan in het midden – heeft geaccepteerd.

Club en speler houden vooralsnog de kaken op elkaar, al bevestigt directeur Martin Ericsson wel dat er concrete interesse in Irandust in. "Ik kan bevestigen dat we aanbiedingen binnen hebben gekregen", laat hij weten. "Het is volstrekt logisch dat hij in de belangstelling van andere clubs staat. Hij staat nog één jaar onder contract en hij heeft het de afgelopen seizoenen goed gedaan in de Allsvenskan. We zullen zien of er aanbod gaat komen waar alle partijen mee kunnen leven."

Als FC Groningen inderdaad serieus werk gaat maken, zou hij na doelman Per Kristian Bratveit de tweede aanwinst van 2021 worden. Deze week werd ook duidelijk dat Sergio Padt de club na zeven jaar zal verlaten, terwijl ook Remco Balk afkoerst op een transfervrij vertrek.