'Grote gok' van Feyenoord: 'Pratto was eigenlijk al niet meer nodig'

'Grote gok' van Feyenoord: 'Pratto was eigenlijk al niet meer nodig'

07-01-2021 16:24
79

Feyenoord-aanwinst Lucas Pratto is een spits met een prima staat van dienst, maar geen goalgetter, stelt de in Argentinië gespecialiseerde journalist Remi Lehmann. Hij denkt dan ook dat Feyenoord een 'grote gok' heeft genomen met het huren van de 32-jarige River Plate-spits.

Pratto speelde vijf interlands voor Argentinië en verzekerde zich eind 2018 van eeuwige roem, met doelpunten in de Copa Libertadores-finale tegen aartsrivaal Boca Juniors. "In 2019 raakte hij geblesseerd en daarna heeft hij nooit meer zijn oude niveau gehaald", stelt Lehmann echter in gesprek met de NOS.

Pratto verkaste dan ook naar Feyenoord, nadat hij bij River Plate op het tweede plan was beland. "River Plate had hem eigenlijk niet meer nodig", aldus Lehmann. "Feyenoord neemt een grote gok." De spits staat bovendien niet bekend als iemand die aan de lopende band doelpunten maakt. "Als hij de vorm van twee jaar geleden weer vindt, gaat Feyenoord heel veel plezier aan hem beleven. Maar als ze denken dat hij er 20 of 15 in gaat schieten, dan is dat wat te optimistisch."

El Oso, De Beer, zou zondag zijn Eredivisie-debuut kunnen maken. Feyenoord hervat het Eredivisie-seizoen met een wedstrijd tegen stadgenoot Sparta.