Eerste reactie van Schöne: 'Ajax zit áltijd in mijn hoofd, zeg nooit nooit'

Eerste reactie van Schöne: 'Ajax zit áltijd in mijn hoofd, zeg nooit nooit'

07-01-2021 16:54
35

Lasse Schöne kan in alle rust op zoek naar een nieuwe club: de 34-jarige Deen was buiten de boot gevallen bij het Italiaanse Genoa en heeft zijn contract laten ontbinden. De controlerende middenvelder gaat nu eerst met zijn gezin terug naar Nederland.

De link met Ajax is dan vanzelfsprekend snel gelegd: Schöne groeide tussen 2012 en 2019 uit tot publiekslieveling in Amsterdam. Een terugkeer is volgens De Telegraaf 'niet aan de orde', maar Schöne is Ajax nog niet vergeten. "Ajax zit áltijd in mijn hoofd, dat hoef je me niet te vragen. Ajax is mijn club en ik heb er een geweldige tijd gehad, dus zeg nooit nooit", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

Of het realistisch is of niet, Schöne is vastbesloten om te laten zien dat hij het nog steeds kan, nadat hij een half seizoen lang geen wedstrijd heeft gespeeld. "En qua fitheid ook, als ik een weekje getraind heb. Maar er is nog een partij bij betrokken, hè", houdt hij een slag om de arm. De Deen wil in elk geval goed nadenken over de volgende stap in zijn carrière. "Ik wil wel graag op een goed niveau spelen. Zo hoog mogelijk. Ik weet dat ik het nog aankan en er komt een EK aan hè", klinkt het. "Maar goed, ik kan zoveel willen, er moet wel iets interessants komen."